Op 10 januari en op 1 en 15 februari 2015 was beeldhouwster Ank Luken van 14.00 tot 16.00 uur in Museum Nagele aan het werk. Ze liet zien hoe ze vijlt aan een nieuw beeld. Dit beeld ontstaat uit een plat stuk albast van 6 cm dik en is niet spierwit. Het gaat om een bladmotief, waarbij ze zich duidelijk laat inspireren door de vorm van de steen. Op bepaalde plekken maakt ze het albast heel erg dun, zodat het licht er mooi doorheen kan schijnen. Tijdens haar werkzaamheden kon het publiek aan Ank Luken vragen stellen. Ook kon men vragen stellen over haar andere beelden in Museum Nagele; beelden, die gemaakt zijn van verschillende steensoorten. Ze werkt namelijk zowel met hardere als zachtere steensoorten: Belgisch of Iers hardsteen, kristallijn, serpentijn, albast, speksteen. Bij de harde steensoorten gebruikt ze bij het hakken een puntbeitel, bij de zachtere stenen kan dat niet.

De beelden van Ank Luken stonden op de expositie ‘Kunstbende in Museum Nagele’. De andere deelnemers aan deze expositie waren Frank Greiner met architectuurfoto`s, Peter de Vries met foto`s van bloemen en planten, Jet Kat met schilderijen, Hans Weeda met tekeningen en schilderijen en Laura de Vries met wandkleden.