Op 17 april om 12.45 uur wordt in Museum Nagele bekendgemaakt welke scholier uit Nagele het nieuwe, winnende gedicht voor de gedichtenroute in het dorp heeft geschreven.

Nagele heeft namelijk een wandelroute langs 8 gedichten. Het eerste gedicht, vlakbij Museum Nagele, wordt elke 2 jaar vernieuwd. Daarvoor worden dichtlessen gegeven aan de leerlingen van de bovenbouw van de beide basisscholen, De Klimop en de Titus Brandsmaschool.

De leerlingen hebben een rondleiding in Museum Nagele gekregen en ze hebben de wisselexpositie ‘Golf van Tijd’ met werken van Marianne Alting - Brooijmans en Inge Hoefnagel bewonderd. Op deze expositie hangen ook kunstwerken van collega-leerlingen van De Uiterton in Dronten.

Daarna schreven alle leerlingen in het museum zelf een gedicht. Het thema van de dichtlessen was deze keer ‘Gastvrijheid’. De jury, bestaande uit Henk van Delft, Hester Kuper, Anke van Zwoll en Helma Teusink, heeft de ruim 30 gedichten later besproken en beoordeeld.

Op 17 april komen de kinderen weer naar Museum Nagele. Henk van Delft maakt dan bekend welk gedicht gewonnen heeft en waarom. Natuurlijk vertelt hij ook graag wie de winnaar of winnares is.

Het winnende gedicht staat, met de naam van de dichter of dichteres eronder, de komende 2 jaar op het eerste bord van de gedichtenroute.