Van Gasteren maakte o.a. de film 'Nagele. Een nieuw dorp op nieuw land' over het ontstaan van Nagele in de jaren '50. In 2012 verscheen het vervolg 'Terug naar Nagele'. We mochten Louis van Gasteren geregeld ontmoeten in Nagele en in Museum Nagele.
Twee vrijwilligers van Museum Nagele werden dinsdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau: Anneke Keur en Gerard Spigt.
Anneke Keur, een van de gastvrouwen en ook gids van Museum Nagele, vertelde op 22 april in het programma 'Landinwaarts' aan Dieuwertje Blok over haar favoriete museumstuk, de door tuinarchitecte Mien Ruys ontworpen berceau bij de begraafplaats in Nagele. De realisatie van dit 'topstuk' is dus niet ín het museum te zien, maar erbuiten.
Kijkt u wel eens naar het programma ‘Landinwaarts’? In 'Landinwaarts' gaat Dieuwertje Blok elke week op zoek naar pareltjes van lokale cultuur en traditie. In het onderdeel ‘Mijn Museumstuk’ van dat programma komt binnenkort een van de vrijwilligers van Museum Nagele aan het woord over zijn of haar favoriete museumstuk.
Op 6 april was ook in Museum Nagele opnieuw een stembureau gevestigd. Dit keer werd er in Nederland via een referendum gestemd over de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Men kon stemmen van 7.30 uur tot 21.00 uur.
Diplodocus Deks is een vlijmscherpe komedie over de bouw van een dinopretpark, in een ingeslapen gemeenschap waar dinosaurusbotten zijn gevonden, maar de bewoners liefst alles willen houden zoals het is.
De Spaanse architect Enrique Abad Monllor verdedigt op 1 februari 2016 zijn thesis over het ontwerp van Nagele. De titel van de thesis is: Nágele. Un nuevo asentamiento en un paisaje artificial.
Op 7 december staat Museum Nagele op de Vrijwilligersmarkt in FlevoMeer Bibliotheek in Emmeloord.
Zaterdag 12 en zondag 13 september wordt er een rondleiding gegeven door vrijwilligers van Museum Nagele in een van de 3 scholen in het dorp, die ontworpen zijn door Aldo van Eyck en Daniël van Ginkel.
Op zondag 19 juli en zondag 16 augustus zijn er weer Meet & Greet bijeenkomsten in Museum Nagele met exposanten van QS2. Vanwege de grote belangstelling voor de eerste bijeenkomst op 28 juni organiseren QS2 en Museum Nagele samen een extra bijeenkomst op 16 augustus.