Al voor de 8e keer organiseert stichting Zomerfestival Flevoland een bijzondere klassieke muziekdriedaagse, met internationaal geroemde musici. Dit jaar is het thema van het festival Italië en op zaterdag 8 augustus toert het festival door de Noordoostpolder met concerten in Emmeloord, Nagele, Urk en Tollebeek. De toer start om 10:00 in de Hoeksteen in Emmeloord en daarna gaat de toer langs drie plaatsen, waar een ensemble die dag drie keer een concert geeft.

Het Strijksextet Den Haag treedt drie keer op in Museum Nagele, met het strijksextet “souvenir de Florence” van Tchaikovsky. Dit romantische werk is een Russisch eerbetoon aan Italië. Het strijksextet Den Haag bestaat uit Theodora Geraets en Jorinde van den Thillard, viool; Esther Apituley en Francesca Villalta, altviool; Arturo Trajko en Patrick Karten, cello.

In de Hubertuskerk in Tollebeek zit het Belgische ensemble Encantar met een hommage aan Cipriano De Rore en in het kerkje aan de zee op Urk schitteren Thomas en Daphne Oltheten van het Apollo Ensemble met de virtuoze duetten voor viool en fagot van Paganini .

De concerten beginnen om 11:45, om 14:00 en 16:15

U kunt ervoor kiezen om één concert te bezoeken, maar het is ook erg leuk om de hele tour te doen. Dat kan per fiets (Emmeloord – Nagele – Tollebeek – Urk), per eigen auto (Emmeloord – Urk – Nagele – Tollebeek) of per luxe touringcar met een reisgids die onderweg uitleg geeft over de programma’s en de musici (Emmeloord – Tollebeek – Urk – Nagele – Emmeloord).

Klik hier voor meer informatie over Travelling in Baroque in Museum Nagele.