Vanwege het succes van de workshop op 13 september wordt in Museum Nagele opnieuw een basisworkshop emailleren gegeven, nu op zondag 18 oktober van 13.30 uur tot 16.30 uur. Deze workshop is reeds volgeboekt, maar u bent ook van harte welkom om te komen kijken bij deze bijzondere workshop.
Zaterdag 12 en zondag 13 september wordt er een rondleiding gegeven door vrijwilligers van Museum Nagele in een van de 3 scholen in het dorp, die ontworpen zijn door Aldo van Eyck en Daniël van Ginkel.
Thema Open Monumentendag 2015: Kunst en Ambacht Workshop emailleren In Museum Nagele wordt op zondag 13 september van 13.30 tot 16.30 uur een gratis basisworkshop emailleren gegeven onder leiding van Tini Muller. Tini Muller woont en werkt in Dronten en is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Emailleurs.
Op zondag 19 juli en zondag 16 augustus zijn er weer Meet & Greet bijeenkomsten in Museum Nagele met exposanten van QS2. Vanwege de grote belangstelling voor de eerste bijeenkomst op 28 juni organiseren QS2 en Museum Nagele samen een extra bijeenkomst op 16 augustus.
Al voor de 8e keer organiseert stichting Zomerfestival Flevoland een bijzondere klassieke muziekdriedaagse, met internationaal geroemde musici. Dit jaar is het thema van het festival Italië en op zaterdag 8 augustus toert het festival door de Noordoostpolder met concerten in Emmeloord, Nagele, Urk en Tollebeek. De toer start om 10:00 in de Hoeksteen in Emmeloord en daarna gaat de toer langs drie plaatsen, waar een ensemble die dag drie keer een concert geeft.
Een nieuw dorp op nieuw land. Dat was Nagele zo’n halve eeuw geleden. Nagele is ontworpen door architectencollectief De 8 en Opbouw. Er zijn in Nederland weinig plekken uit de wederopbouwperiode waar hun moderne kijk op de toekomst zo goed te bewonderen is. Verschillende projecten worden nu uitgevoerd om het dorp een tweede leven te geven, met oog voor het bijzondere verleden.
Op zondag 21 juni is Museum Nagele beperkt geopend i.v.m. het concert van het Domstad Blazers Ensemble.
Het Domstad Blazers Ensemble verzorgt in Museum Nagele een klassiek concert op zondag 21 juni 2015.
Een publiek evenement in Nagele op 27 juni. U bent van harte welkom.
Na vele jaren was het hoog tijd voor nieuw promotiemateriaal voor Museum Nagele. Het oude materiaal was aan vervanging toe, zowel qua inhoud als uiterlijk.