De Spaanse architect Enrique Abad Monllor verdedigt op 1 februari 2016 zijn thesis over het ontwerp van Nagele. De titel van de thesis is: Nágele. Un nuevo asentamiento en un paisaje artificial.
Op 6 december vond de opening plaats van de nieuwe expositie VIER door prof. dr. Herman Pleij. Er waren ruim 150 genodigden aanwezig.
Tijdens de expositie 'Glas op Metaal' was er driemaal gelegenheid een workshop emailleren te volgen. Deze workshops waren een groot succes. Deze middagen kwamen er ook extra bezoekers om te kijken bij deze bijzondere workshops.
Op 7 december staat Museum Nagele op de Vrijwilligersmarkt in FlevoMeer Bibliotheek in Emmeloord.
Omdat de 2 vorige workshops een groot succes waren, wordt in Museum Nagele opnieuw een basisworkshop emailleren gegeven, nu op zaterdagmiddag 28 november van 13.30 uur tot 16.30 uur. Deze workshop is bijna volgeboekt.
Op 6 december om 15.00 uur vindt voor genodigden de opening plaats van de nieuwe expositie 'VIER'. 'VIER' bestaat uit de kunstenaars Frea Lenger, George Geutjes, Gerard van Kerkhof en Maarten Manson. Zij tonen op deze expositie grafiek en ruimtelijk en geschilderd werk.
Vanwege het succes van de workshop op 13 september wordt in Museum Nagele opnieuw een basisworkshop emailleren gegeven, nu op zondag 18 oktober van 13.30 uur tot 16.30 uur. Deze workshop is reeds volgeboekt, maar u bent ook van harte welkom om te komen kijken bij deze bijzondere workshop.
Zaterdag 12 en zondag 13 september wordt er een rondleiding gegeven door vrijwilligers van Museum Nagele in een van de 3 scholen in het dorp, die ontworpen zijn door Aldo van Eyck en Daniël van Ginkel.
Thema Open Monumentendag 2015: Kunst en Ambacht Workshop emailleren In Museum Nagele wordt op zondag 13 september van 13.30 tot 16.30 uur een gratis basisworkshop emailleren gegeven onder leiding van Tini Muller. Tini Muller woont en werkt in Dronten en is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Emailleurs.
Op zondag 19 juli en zondag 16 augustus zijn er weer Meet & Greet bijeenkomsten in Museum Nagele met exposanten van QS2. Vanwege de grote belangstelling voor de eerste bijeenkomst op 28 juni organiseren QS2 en Museum Nagele samen een extra bijeenkomst op 16 augustus.