Op 6 april was ook in Museum Nagele opnieuw een stembureau gevestigd. Dit keer werd er in Nederland via een referendum gestemd over de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Men kon stemmen van 7.30 uur tot 21.00 uur.
Op dinsdagmiddag 8 maart geeft Henk van Beek, exposant op de wisselexpositie '1 + 1 = 0' informatie over zijn werk aan de vrijwilligers van Museum Nagele. Kunstenaar Van Beek vertelt over zijn huidige expositie en over de relatie met de Nul-kunst of de Zero-kunst uit de jaren 60. De afgelopen jaren is deze Nul-beweging herontdekt en is er nationaal en internationaal zeer veel belangstelling voor.
Zondagmiddag 28 februari is de laatste dag van de expositie 'VIER' in Museum Nagele. Van 14 tot 16 uur is er een feestelijke afsluiting van deze expositie: de finissage. Kunstwerken worden met grote korting te koop aangeboden.
Diplodocus Deks is een vlijmscherpe komedie over de bouw van een dinopretpark, in een ingeslapen gemeenschap waar dinosaurusbotten zijn gevonden, maar de bewoners liefst alles willen houden zoals het is.
De Spaanse architect Enrique Abad Monllor verdedigt op 1 februari 2016 zijn thesis over het ontwerp van Nagele. De titel van de thesis is: Nágele. Un nuevo asentamiento en un paisaje artificial.
Op 6 december vond de opening plaats van de nieuwe expositie VIER door prof. dr. Herman Pleij. Er waren ruim 150 genodigden aanwezig.
Tijdens de expositie 'Glas op Metaal' was er driemaal gelegenheid een workshop emailleren te volgen. Deze workshops waren een groot succes. Deze middagen kwamen er ook extra bezoekers om te kijken bij deze bijzondere workshops.
Op 7 december staat Museum Nagele op de Vrijwilligersmarkt in FlevoMeer Bibliotheek in Emmeloord.
Omdat de 2 vorige workshops een groot succes waren, wordt in Museum Nagele opnieuw een basisworkshop emailleren gegeven, nu op zaterdagmiddag 28 november van 13.30 uur tot 16.30 uur. Deze workshop is bijna volgeboekt.
Op 6 december om 15.00 uur vindt voor genodigden de opening plaats van de nieuwe expositie 'VIER'. 'VIER' bestaat uit de kunstenaars Frea Lenger, George Geutjes, Gerard van Kerkhof en Maarten Manson. Zij tonen op deze expositie grafiek en ruimtelijk en geschilderd werk.