Op zondag 16 oktober, 14.00 - 16.00: Nelleke Ponsteen en Loes van Griensven verzorgen een Workshop mailart (enveloppe maken).
Op zondag 16 oktober, 14.00 - 16.00: Adrie van Zalk verzorgt een lezing over fotografie.
Op zaterdagmiddag 26 november, 13:30-16:30 uur, geeft Vereniging Hendrick de Keyser aan haar leden uitleg over de plannen voor de Karwijhof. Ook niet-leden van Vereniging Hendrick de Keyser zijn op deze middag welkom.
Op 7 september 2016 verdedigt Stef Jacobs zijn proefschrift 'Mart Stam. Dichter van staal en glas' aan de Universiteit van Amsterdam.
Tijdens de expositie 'Wat speelt er?' worden er diverse workshops en demonstraties gegeven.