Op zondag 19 juli en zondag 16 augustus zijn er weer Meet & Greet bijeenkomsten in Museum Nagele met exposanten van QS2. Vanwege de grote belangstelling voor de eerste bijeenkomst op 28 juni organiseren QS2 en Museum Nagele samen een extra bijeenkomst op 16 augustus.
Al voor de 8e keer organiseert stichting Zomerfestival Flevoland een bijzondere klassieke muziekdriedaagse, met internationaal geroemde musici. Dit jaar is het thema van het festival Italië en op zaterdag 8 augustus toert het festival door de Noordoostpolder met concerten in Emmeloord, Nagele, Urk en Tollebeek. De toer start om 10:00 in de Hoeksteen in Emmeloord en daarna gaat de toer langs drie plaatsen, waar een ensemble die dag drie keer een concert geeft.
Een nieuw dorp op nieuw land. Dat was Nagele zo’n halve eeuw geleden. Nagele is ontworpen door architectencollectief De 8 en Opbouw. Er zijn in Nederland weinig plekken uit de wederopbouwperiode waar hun moderne kijk op de toekomst zo goed te bewonderen is. Verschillende projecten worden nu uitgevoerd om het dorp een tweede leven te geven, met oog voor het bijzondere verleden.
Op zondag 21 juni is Museum Nagele beperkt geopend i.v.m. het concert van het Domstad Blazers Ensemble.
Het Domstad Blazers Ensemble verzorgt in Museum Nagele een klassiek concert op zondag 21 juni 2015.
Een publiek evenement in Nagele op 27 juni. U bent van harte welkom.
Na vele jaren was het hoog tijd voor nieuw promotiemateriaal voor Museum Nagele. Het oude materiaal was aan vervanging toe, zowel qua inhoud als uiterlijk.
Op 17 april heeft de 10-jarige Daphne Geschiere in Nagele haar eigen gedicht onthuld. Haar gedicht ‘Gastvrijheid’ was het winnende gedicht van de gedichtenwedstrijd op de beide basisscholen in Nagele, De Klimop en de Titus Brandsmaschool.
Op 17 april om 12.45 uur wordt in Museum Nagele bekendgemaakt welke scholier uit Nagele het nieuwe, winnende gedicht voor de gedichtenroute in het dorp heeft geschreven.