ACHT. Beeldhouwers.nu

 

De volgende kunstenaars van Beeldhouwers.nu exposeren in Museum Nagele:

Huub v. Meerwijk
Hanneke de Munck
Desiré Haverkamp
Leo v.d. Bos
Tom Wagenaar
Alice W. Bakker
Thijl Wijdeveld
Frea Lenger
 
De leden van Beeldhouwers.nu zijn verbonden door poëtische ambachtelijkheid en liefde voor het maken van beelden. Zij komen samen om elkaar te inspireren. In gezamenlijke exposities treden zij naar buiten.
 
Voor hun expositie in Museum Nagele nemen deze ACHT het gebouw en de ontstaansgeschiedenis van Nagele als uitgangspunt. De hele hoogte, breedte en diepte van de voormalige kerk is hun speelruimte. De glazen claustrawand, gevuld met kleine werken, wordt verrassend onderdeel van de expositie, evenals de buitenruimte waar op NAP-hoogte ook een passend kunstwerk staat.
 
De bezoeker wacht een gezamenlijk kunstwerk zoals Nagele een gezamenlijk kunstwerk is; individueel heeft iedere kunstenaar zijn eigen discipline, net als destijds de ontwerpers van Nagele dat hadden.
 
Donderdag 3 september, 14 uur, geven enkele exposanten van Beeldhouwers.nu een inleiding op hun werk; tevens preview van ACHT.
Vanwege RIVM-voorschriften is van te voren aanmelden voor deze inleiding via info@museumnagele.nl verplicht; tevens het aantal personen van hetzelfde huishouden doorgeven. Raadpleeg voorafgaan aan uw bezoek onze website.
 
Klik hier voor het beeld Mariaschrijn van Hanneke de Munck, met daarbij het gedicht van G. van den Nieuwendijk.
 
Plattegrond Nagele, Tom Wagenaar - Foto Museum Nagele.jpeg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fingerprint of Nagele, Tom Wagenaar