In Nagele voltrekken zich grote veranderingen. In de afgelopen jaren hebben verschillende partijen samen een Dorpsvisie voor Nagele gemaakt. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft vervolgens de aanwijzing 'nationaal wederopbouwgebied' toegekend en een bedrag van 1,5 miljoen euro voor de toekomst van het dorp beschikbaar gesteld. Nu is het tijd de gezamenlijk benoemde projecten en initiatieven te realiseren. Het hele Uitvoeringsplan wordt gefaseerd uitgevoerd.

 

In september 2017 is de Coöperatie Energiek Nagele gestart met het uitschrijven van de prijsvraag ‘Open Oproep Energielab Nagele’. Museum Nagele is hierin partner. Het idee is om het innovatieve en experimentele karakter van het dorp nieuw leven in te blazen maar dan op het gebied van energie en duurzaamheid. Uit diverse zeer innovatieve inzendingen werd 'Nagele in Balans' gekozen als winnaar.
Vanaf 25 juni 2021 is de vaste expositie van Museum Nagele uitgebreid met een presentatie van Energiek Nagele over dit ontwerp 'Nagele in Balans'.
Klik hier voor meer informatie.

 

Het NOS Journaal meldt op 30 december 2019 dat Vereniging Hendrick de Keyser 32 woningen in de Karwijhof in Nagele heeft gekocht: een nieuw initiatief om het dorp te herstellen en te moderniseren, zodat het weer nagelnieuw wordt. Een van de woningen wordt een Museumhuis, een ander wordt een Monument en Bed, de rest sociale huurwoningen. Hieronder ziet u het fragment uit het NOS Journaal.