LichtwaterkunstleeR


In 2018 viert Nederland dat het 100 jaar geleden is dat de Zuiderzeewet is vastgesteld. Met deze wet wordt het startschot gegeven om de plannen van ingenieur Cornelis Lely te gaan uitvoeren.

Ook Museum Nagele besteedt het gehele jaar aandacht aan de feestelijke viering van 100 jaar Zuiderzeewet, zowel in de exposities als met enkele extra activiteiten.

LichtwaterkunstleerR

LichtwaterkunstleeR is een dubbelexpositie van Pim van der Maden en Trudi de Kreek en is te bezichtigen van 30 augustus tot en met 25 november 2018.

Donderdag 30 augustus, om 14 uur, geven beide exposanten een inleiding bij de expositie. Iedereen is deze middag van harte welkom! Vrijwilligers, Vrienden/donateurs en sponsors betalen geen entree; andere bezoekers betalen de reguliere entree.

Nagekomen informatie: Door omstandigheden kan Pim van der Maden pas omstreeks 16 uur aanwezig zijn. Trudi de Kreek verzorgt wel haar inleiding om 14 uur.

2 september: opening voor genodigden

Over Pim van der Maden - fotografie

Dit jaar is Pim van der Maden 30 jaar actief als professioneel fotograaf. 100 jaar Zuiderzeewet heeft hem geïnspireerd tot het maken van een aantal nieuwe werken met als thema ‘land uit water’.

Naast zijn commerciële opdrachten fotografeert hij landschappen en portretten op Polaroid en verwerkt deze tot unieke kunstwerken.

Het landschap van Noordoostpolder daagt hem uit tot het maken van 180 graden panorama’s op groot formaat.

Over Trudi de Kreek - mode als kunst

Na 20 jaar in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, opende Trudi de Kreek in 2012 haar eigen atelier in Emmeloord. Hier ontwerpt en maakt zij haar eigen tassenlijn. Unieke en kleurrijke tassen: een lust voor het oog! Dit geldt ook voor de extravagante kleding van haar hand. Haar laatste ontwerpen zijn verrassend en, evenals de tassen, gemaakt van kunstleer. Ook haar eerdere ontwerpen zullen u doen verbazen.