'Nabij' en 'De kunst van bouwen'

Wisselexpositie Nabij  en de Kunst van het bouwen

Nabij

Alle 11 kunstenaars van QS2 hebben zich laten inspireren door het werkthema ‘intimiteit’; ieder met een eigen ‘handschrift’. Enkele kunstenaars hebben zich meer laten leiden door het bouwen en spelen, met als voorbeeld architect Aldo van Eyck die veel voor Nagele heeft betekend. De werken zijn veelal gemaakt met textiele materialen in verschillende technieken, maar ook ander materiaal wordt toegepast. Er is tweedimensionaal werk en ruimtelijk werk te bewonderen.

Aan deze expositie werken mee Inge Bosman, Anneke Ek, Liesbeth Klein, Marijke Ouwehand, Petra Gerner, Mieke Plug, Martha de Vos-Hunneman, Liesbeth Ouwerkerk, Mieke van Breda, Grietje van Wijk en Hilly Binksma.

De kunst van bouwen

Wim Zwijsen bouwt zijn werk zorgvuldig op. Met acrylverf en pen en inkt tekent hij zijn follies. Dit zijn rare fantasiebouwsels. Ook maakt hij gebruik van afbeeldingen van gebouwen. Ze zijn een ode aan de architect. Wim gaat verder met een collagetechniek. Met Meccano (Eitech) onderdelen, printplaat en tekeningen op MDF componeert hij een nieuwe wereld. De kunst van bouwen. Wim Zwijsen toont schilderijen, constructieschilderijen, tekeningen en follies van 20 cm tot 180 cm hoog.

De opening voor genodigden op 4 juni wordt verricht door Eveline van der Pas, beeldend kunstenaar, docent en coach, en door Jaap van der Hout, stedenbouwkundige.

Op 1 juni, 16 uur verzorgen de exposanten een inleiding, tevens preview expositie. Deze inleiding is voor een ieder toegankelijk, de reguliere entreeregeling is van toepassing. Inloop vanaf 15.30 uur.