VIER

Op 6 december om 15.00 uur vindt voor genodigden de opening plaats van de nieuwe expositie 'VIER'. 'VIER' bestaat uit de kunstenaars Frea Lenger, George Geutjes, Gerard van Kerkhof en Maarten Manson. Zij tonen op deze expositie grafiek en ruimtelijk en geschilderd werk.

In het voorjaar van 1987 reden Frea Lenger, George Geutjes, Gerard van Kerkhof en Maarten Manson en nog twee kunstenaars naar het Deense Aalborg: ‘Six Artists from The New Land’, uitgezonden door Directie Kunstzaken Almere. Zo exposeerden zij ook in Noorwegen, Arendal, en op diverse andere plekken.

Steeds weer kruisten hun wegen. De bindende factor was hun bemoeienis met Galerie Cirkel aan de haven van Almere en later in gebouw Corrosia. Ze houden al een kwart eeuw stand in Almere.

De presentatie van deze kunstenaars staat niet op zich. In de loop der jaren hebben zij de Almeerse samenleving verrijkt. Hun kunst is niet alleen te vinden bij mensen thuis, maar ook in de openbare ruimte en in collecties en is aangekocht door gemeente, musea en door de provincie. De rode draad die deze kunstenaars verbindt, is de beeldende kunst in al zijn facetten. 'Same time, same place’.

Prof. dr. Herman Pleij, emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, verricht de opening.

De expositie 'VIER' is te bezichtigen van 3 december 2015 tot en met 28 februari 2016. U bent van harte welkom!