Op 6 maart 2022 vond voor genodigden de opening plaats van de expositie 'Fotografie, beelden en glaskunst'.

Klik hier voor de tekst van de opening door de voorzitter van Museum Nagele, Hester Kuper.

Exposant Johan van der Kroon las als afsluiting bij zijn toelichting onderstaand gedicht voor van de Finse dichteres Sirkka Turkka:

 

de hond zingt in zijn slaap

Alleen, ging in verwondering een herfstbloem,
zat op de tak van een boom zwijgend
een bedrupte vogel,
een waardige gast, uit het verre Oosten.
En ‘s nachts, precies achter mijn raam,
gleed een grote eland in slaap,
als een groot verdriet, een boodschapper
van dat er nu gewoon iets voorbij is,
en dat er nu gewoon iets begint.

 

Into the Great White Open  - Foto Alef Starreveld.jpg Fotograaf Alef Starreveld woont en werkt in Alkmaar en heeft een grote passie voor fotografie en schilderkunst. Zijn werk is deels een weerspiegeling van de kunstvorm magisch realisme/surrealisme.
Alef vermengt techniek, landschap en ruimte met verwondering en samen leiden ze tot composities die vrede en reflectie uitstralen, maar ook angst voor het onbekende.
Menselijke thema’s als romantiek, groei, hoop, maar ook verdriet, eenzaamheid, verval en een grote sociale betrokkenheid spelen een rol in zijn werk.
Into the Great White Open  - Foto Alef Starreveld
 

Johan van der Kroon, eveneens uit Alkmaar, is autodidact kunstenaar. Vanaf zijn jongste jaren is kunst een rode draad in zijn leven. Een boek over het Chinese taoïsme is onder andere bepalend voor de kunst die hij maakt. ‘Probeer niet te verklaren maar te ervaren’, is wat het Chinese taoïsme ons leert. Die ervaring zet Johan om in een beeld, een verhaal.

Beeldend kunstenaar Liesbeth Boon heeft sinds 2014 haar eigen glasatelier in Utrecht. ‘Ik teken en schilder en heb met vele andere technieken gewerkt, zoals grafiek, keramiek, beeldhouwen en brons gieten.
Werken met glas biedt voor mij veel mogelijkheden in zowel moderne als oude technieken. Naast glas in lood, glasappliqué en brandschilderen werk ik ook met glasfusen, powderprinting (zeefdruk), glascasting en glas in beton. Mijn werk is zowel figuratief als abstract.’