Nieuwsarchief

Tijdens de expositie 'Wat speelt er?' worden er diverse workshops en demonstraties gegeven.
Op dinsdag 14 juni van 14 tot 16 uur geeft Mathilde Jongbloed aan de vrijwilligers van Museum Nagele informatie over de huidige expositie 'Wat speelt er?'.
Tijdens de expositie 'Wat speelt er?' worden er diverse workshops en demonstraties gegeven.
#
Tijdens de expositie 'Wat speelt er?' worden diverse workshops en demonstraties gegeven.
Op 13 mei komt Stef Jacobs naar Museum Nagele voor een lezing over de architect Mart Stam.
Van Gasteren maakte o.a. de film 'Nagele. Een nieuw dorp op nieuw land' over het ontstaan van Nagele in de jaren '50. In 2012 verscheen het vervolg 'Terug naar Nagele'. We mochten Louis van Gasteren geregeld ontmoeten in Nagele en in Museum Nagele.
Twee vrijwilligers van Museum Nagele werden dinsdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau: Anneke Keur en Gerard Spigt.
Anneke Keur, een van de gastvrouwen en ook gids van Museum Nagele, vertelde op 22 april in het programma 'Landinwaarts' aan Dieuwertje Blok over haar favoriete museumstuk, de door tuinarchitecte Mien Ruys ontworpen berceau bij de begraafplaats in Nagele. De realisatie van dit 'topstuk' is dus niet ín het museum te zien, maar erbuiten.
Kijkt u wel eens naar het programma ‘Landinwaarts’? In 'Landinwaarts' gaat Dieuwertje Blok elke week op zoek naar pareltjes van lokale cultuur en traditie. In het onderdeel ‘Mijn Museumstuk’ van dat programma komt binnenkort een van de vrijwilligers van Museum Nagele aan het woord over zijn of haar favoriete museumstuk.