De Tweede Buitenkans

Na het succes van "De Buitenkans" in 2006 kan Museum Nagele met trots "De Tweede Buitenkans" presenteren.

Aanleiding is de eerste "Maand van de Grafiek". Overal in Nederland vinden grafiekexposities, demonstraties, enz. plaats. Museum Nagele is één van de locaties waar een grote overzichtstentoonstelling is te zien. De expositie in Nagele is georganiseerd door Else van Luin. Zevenenveertig toonaangevende, professionele grafische kunstenaars en negen getalenteerde cursisten van haar tonen ruim 150 prenten. Deze bieden een zeer breed overzicht van alle mogelijke technieken, ook experimentele. Er is zowel prachtig figuratief als abstract werk van zeer hoge kwaliteit te zien.

De opening wordt op 1 september verricht door Kim Rikken, beeldend kunstenaar. Kim maakt site-specific werk, digitale grafiek animaties en traditionele grafiek.

Verloting

Tijdens de opening worden loten verkocht en wordt een aantal kleine prenten van de deelnemers verloot. De trekking vindt plaats om 16.30 uur. De winnaars kunnen hun gewonnen prenten meteen mee naar huis nemen. De verkoop van loten gaat gedurende de hele expositie door. De tweede trekking is tijdens de slothappening op 24 november 2013 om 16 uur.