Solo-expositie Viktor Majdandzic

Jubileumexpositie

Viktor Majdandžić is geboren in Joegoslavië en woont en werkt sinds 1969 in Nederland. Hij wordt dit jaar 90 jaar en viert dit jubileum met een solo-expositie in Museum Nagele.
 
Klik hier voor de tekst 'Schilderen is geologie bedrijven', bij de opening uitgesproken door zijn dochter Doesjka Majdandžić.
 
De schilderijen van Majdandžić zijn te beschrijven als een soort geologie op één vierkante meter, waarin natuurlijke processen zoals kristallisatie, erosie en sedimentatie op elkaar inwerken. Hierbij staan de geologische vormen met hun wetmatigheden voor kristallisatie en het vloeien en spatten van de verf voor erosie en sedimentatie.
Het is een poging om aan het ‘conceptnetwerk’ van het schilderij een sterke ontologie te geven, zodat het ook de zintuigen kan overtuigen. 
 
Vanaf 1958 heeft Majdandžić meer dan 200 exposities gehad o.a. in Belgrado, Sarajevo, Wenen, Genève, Florence, Rome, Parijs, Brussel, Berlijn, Hamburg, Kopenhagen, Helsinki, Londen, Montreal, New York, Las Vegas, Miami, Amsterdam en Ermelo.
 
Belangrijke prijzen waren 1e prijs voor schilderkunst 1958 op de jubileumtentoonstelling in Belgrado en 1e prijs voor abstract art op de London Art Biennale in 2019.
 
De expositie is te bezichtigen van 2 september t/m 28 november 2021.
Donderdag 2 september, 16 uur: inleiding bij de expositie, tevens preview.
Inloop vanaf 15.30. Een ieder is van harte welkom. Reguliere entreeregeling.
 
Klik hier voor het artikel over Viktor Majdandzic in De Stentor.
Klik hier voor de aankondiging van zijn expositie in de Kunstkrant jan/febr. 2021.
Klik hier voor een advertentie voor deze expositie, met mooie overzichtsfoto`s!
 
Raadpleeg altijd vóór uw bezoek www.museumnagele.nl
 
20130818, Viktor Majdandžić - Foto Museum Nagele.jpg
20130818, Viktor Majdandzic