Al voor de 8e keer organiseert stichting Zomerfestival Flevoland een bijzondere klassieke muziekdriedaagse, met internationaal geroemde musici. Dit jaar is het thema van het festival Italië en op zaterdag 8 augustus toert het festival door de Noordoostpolder met concerten in Emmeloord, Nagele, Urk en Tollebeek. De toer start om 10:00 in de Hoeksteen in Emmeloord en daarna gaat de toer langs drie plaatsen, waar een ensemble die dag drie keer een concert geeft.
Een nieuw dorp op nieuw land. Dat was Nagele zo’n halve eeuw geleden. Nagele is ontworpen door architectencollectief De 8 en Opbouw. Er zijn in Nederland weinig plekken uit de wederopbouwperiode waar hun moderne kijk op de toekomst zo goed te bewonderen is. Verschillende projecten worden nu uitgevoerd om het dorp een tweede leven te geven, met oog voor het bijzondere verleden.
Op zondag 21 juni is Museum Nagele beperkt geopend i.v.m. het concert van het Domstad Blazers Ensemble.
Het Domstad Blazers Ensemble verzorgt in Museum Nagele een klassiek concert op zondag 21 juni 2015.
Een publiek evenement in Nagele op 27 juni. U bent van harte welkom.
Op 17 april heeft de 10-jarige Daphne Geschiere in Nagele haar eigen gedicht onthuld. Haar gedicht ‘Gastvrijheid’ was het winnende gedicht van de gedichtenwedstrijd op de beide basisscholen in Nagele, De Klimop en de Titus Brandsmaschool.